16 Απρ 2018

Vassilis Lagos Quintet & Ribbons of Euphoria at ΙΛΙΟΝ plusThe Progressive Experiment
Vassilis Lagos Quintet + Ribbons of Euphoria | ΙΛΙΟΝ plus

Ο Βασίλης Λαγός και το κουιντέτο του, αρχής γενομένης με το δίσκο του 2016 "Καντάδες για ένα δαίμονα" (B-otherside records), σε ποίηση Γιώργου Δάγλα και μουσική Β.Λαγού, επιχειρεί με τις πρωτότυπες συνθέσεις του μέσα στο πλαίσιο του αυτοσχεδιασμού και των πειραματισμών τη συνάντηση της τζαζ με το σκληρό ήχο της metal και της prog rock, κρατώντας πάντα κυρίαρχο το κομμάτι της αλληλεπίδρασης και επιλέγοντας ως βασικό διαλεκτικό όχημα αυτό της ποίησης, διασταυρώνοντας εν τω μεταξύ ετερόκλητα φαινομενικά μουσικά όργανα, όπως αυτό της ηλεκτρικής κιθάρας με τη βιόλα, τα δυναμικά ντραμς με το κοντραμπάσο. Εν αναμονή της ηχογράφησης της νέας δισκογραφικής δουλειάς, το σχήμα εμφανίζεται στο ΙΛΙΟΝ plus με τη Ντόρα Βλάσση στο τραγούδι, τον Αλέξη Δελή στο κοντραμπάσο, το Μιχάλη Καταχανά στη βιόλα και το Δημήτρη Λειβαδιώτη να έχει αναλάβει εκτός των τυμπάνων και την παρουσίαση μίας σειράς εικαστικών του έργων, κατά την διάρκεια της συναυλίας.

Οι Ribbons of Euphoria είναι ένας συνδυασμός από Psychedelic rock και progressive, που άνθισε στα τέλη της δεκαετίας του 60 και στη δεκαετία του 70. Η βάση της μουσικής τους προέρχεται από τα blues και rhythm & blues των 60’s. Οδηγούμενοι από τις διαφορετικές εμπειρίες και επιρροές των μελών τους, συνδυάζουν αυτά τα στοιχεία δημιουργώντας δομημένα μουσικά κομμάτια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα την ελευθερία του ρυθμικού και μελωδικού αυτοσχεδιασμού.
Nick Gousias: keyboards - backing vocals
Nick Poulakis: guitars - backing vocals
Thanasis Strogilis: drums
Yannis Tziotziovillis: bass
Stavros Zouliatis: vocals - percussion

Κυριακή 22 Απριλίου (Sunday 22 April)
Starts : 21:00
Entrance: 7 €
ΙΛΙΟΝ plus
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
2108824383 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Dolly Parton - Just Because I'm A Woman

Just Because I'm A Woman, γραμμένο από την Dolly Parton, το δέκατο τραγούδι του ομότιτλου άλμπουμ  της Αμερικανίδας τραγουδίστρ...