11 Μαρ 2018

Train45 live at St. Patrick's EveΠαρασκευή, 16 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 22.00

Beerατής - the beer bar
Διογένους 17, 54453 Θεσσαλονίκη

Παραμονή St. Patrick's Day με τους Train45 Bluegrass Band

Οι Train45 Bluegrass Band είναι ένα συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που παίζει κυρίως Bluegrass μουσική. Το σχήμα αποτελείται από τους Γιάννη Γκουγκουρέλα (ακουστική κιθάρα), Κώστα Λιάγκουρα (μαντολινο, ακουστική κιθάρα) Στέργιο Λούστα (μπάντζο, βιολί).

Ο όρος bluegrass αποδίδεται συνήθως στην μπλε απόχρωση που παίρνει το χορτάρι την άνοιξη σε μια περιοχή του Kentucky. Τα μουσικά φαινόμενα που αποτελούν την πηγή της αμερικάνικης παραδοσιακής μουσικής εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές, όπως στα νότια Απαλλάχια όρη, στην περιοχή του Κentucky, του Tennessee και της δυτικής Virginia. Iστορικά η αμερικάνικη παραδοσιακή μουσική δέχτηκε επιρροές κυρίως από τους Άγγλους και Ιρλανδούς μετανάστες, από τα blues και τα gospels των μαύρων. Συγκεκριμένα από τις αγγλοσκωτσέζικες μπαλάντες, τα ιρλανδικά fiddle tunes και τη θρησκευτική μουσική των βαπτιστών.

Η μουσική αυτή παιζόταν σε αγροτικούς χορούς από τις λεγόμενες string bands που αποτελούνταν αποκλειστικά από έγχορδα όργανα. Βασικά όργανα ήταν το πεντάχορδο banjo και το βιολί, ενώ περιστασιακά συνοδεύονταν από το μαντολίνο και την κιθάρα. Υπήρχαν διάφορες κατηγορίες τραγουδιών που ανταποκρίνονταν σε συγκεκριμένους σκοπούς, όπως τα moonshiners (τραγούδια για το ποτό) worksongs (για τη δουλειά), τραγούδια για παράνομους, για ηρωικές μορφές αλλά και τα χορευτικά fiddle tunes.

Μουσική Bluegrass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Dolly Parton - Just Because I'm A Woman

Just Because I'm A Woman, γραμμένο από την Dolly Parton, το δέκατο τραγούδι του ομότιτλου άλμπουμ  της Αμερικανίδας τραγουδίστρ...