14 Απρ 2017

Vassilis Tsabropoulos - Akroasis
Akroasis
Greek TV series on Hellenic Television, based on Vassilis Tsabropoulos' music, titled "AKROASIS".
"Akroasis" has been released on ECM

www.tsabropoulos.weebly.com
www.youtube.com/vtsabropoulos
www.facebook.com/tsabropoulos

Σειρά 7 εκπομπών της ΕΡΤ με τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του "Akroasis" που κυκλοφορεί από την κορυφαία Γερμανική δισκογραφική ECM.
Εδώ: Επεισόδιο Μ. Παρασκευής

Το Ακρόασις είναι μια πιανιστική μουσική σουίτα που είναι εμπνευσμένη από τη βυζαντινή μουσική και βασισμένη στους ύμνους που ψάλλονται κατά τη διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας. Ηχογραφήθηκε από την ΕCM records, κυκλοφορεί σε Ευρώπη κ Αμερική και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις από τον διεθνή τύπο σαν παραγωγή. Το Ακρόασις σηματοδότησε το πρώτο διεθνές συνθετικό σόλο άλμπουμ του ΒΤ στην ECM.

Είναι η πρώτη ελεύθερη μεταφορά του κλίματος και της κεντρικής ιδέας των βυζαντινών ύμνων για πιάνο μέσα από μια πολύ σύγχρονη κ ανανεωτική προσέγγιση της θεματολογίας Δεν αντικαθιστά τη μοναδικότητα του εκκλησιαστικού μέλους ούτε την φωνητική εκτέλεση των ύμνων από τους βυζαντινούς ψάλτες . Δεν έγινε για αυτό το σκοπό . Είναι ένα πολύχρωμο μουσικό μωσαϊκό που δημιουργεί το φόντο και το χώρο να πλάσει ο ακροατής τις δίκες του εικόνες και να σκιαγραφήσει τα δικά του σχήματα . Μέσα από την κατανυκτική ατμόσφαιρα των ύμνων δημιουργεί μία καινούργια μουσική γλώσσα επικοινωνίας και απευθύνεται σε κοινό και ακροατήριο που δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει τη θεματολογία κ το ύφος της μουσικής . Έχει παρουσιαστεί μέσα από τις συναυλίες του Βασίλη Τσαμπρόπουλου στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης κ σε περιοδεία στην Αμερική.

New Swing Sextet - Baby Get A Hold On My Heart

Baby Get A Hold On My Heart, το δεύτερο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο The Explosive New Swing Sextet του Αμερικάνικου σχήματος The ...