18 Σεπ 2016

Γιάννης Ανδρουλακάκης,ένας πολλά υποσχόμενος Ηθοποιός, Μουσικοσυνθέτης, Μουσικός παραγωγός...Ο Γιάννης Ανδρουλακάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μέχρι τα δεκαπέντε σπούδασε συνολικά τρία χρόνια κλασσική κιθάρα και δύο χρόνια πιάνο. Στην ηλικία των δεκατεσσάρων περίπου άρχισε να εξασκείται μόνος του στην ηλεκτρική κιθάρα και έγραψε το πρώτο ολοκληρωμένο του μουσικό κομμάτι σε heavy metal στυλ, το οποίο αρκετά αργότερα εντάχθηκε στη συμφωνική μέταλ όπερα “The Tale of Man”. Στην ηλικία των δεκαέξι άρχισε να πειραματίζεται με προγράμματα μουσικής παραγωγής.To 1998 πέρασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και παράλληλα ίδρυσε τους Royal Quest μαζί με τον Δ. Μπεκατώρο. Εξέδωσαν ένα demo με υπάρχουσες συνθέσεις και στη συνέχεια έθεσαν ως στόχο τη δημιουργία ενός θεματικού άλμπουμ με fantasy περιεχόμενο, το οποίο ολοκληρώθηκε πολλά χρόνια αργότερα. Παράλληλα, ο Γιάννης ξεκίνησε θεωρητικές σπουδές στη μουσική και έγινε μέλος της θεατρικής ομάδας του Πολυτεχνείου. Το 2005 έγραψε την πρώτη του μουσική για θέατρο στα πλαίσια της παράστασης “το παιχνίδι της σφαγής” του Ε. Ιονέσκο και την επόμενη χρονιά για την παράσταση “ο Πρίγκηπας των Λύκων” του Π. Πασχίδη. Στην ομάδα παρέμεινε μέχρι το 2010, συμμετέχοντας ως ηθοποιός στις παραστάσεις της.
Όλα αυτά τα χρόνια, και ενώ είχε ολοκληρώσει τις συνθέσεις για το δίσκο των Royal Quest, η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη για την τελική παραγωγή του ήταν διακοπτόμενη κατά περιόδους. Τελικά, τα υπόλοιπα μέλη αποχώρησαν πριν ολοκληρωθεί το έργο και έτσι ανέλαβε μόνος του την υλοποίησή του.

Το 2008 παίρνει το πτυχίο της φούγκας με άριστα. Το 2009, ένα ισχυρό ερέθισμα τον οδηγεί να ασχοληθεί ενεργά με το θέατρο και δίνει εξετάσεις για το θέατρο Τέχνης, όπου γίνεται δεκτός. Την επόμενη χρονία συνθέτει τη μουσική για τις εξετάσεις υποκριτικής του έτους του, αλλά στη συνέχεια αποχωρεί από τη σχολή, έχοντας ολοκληρώσει δύο χρόνια σπουδών.
Τα επόμενα χρόνια ασχολείται με τη συγκέντρωση και την παραγωγή του μέχρι τώρα συνθετικού του έργου και παράλληλα με την σύνθεση νέων ορχηστρικών κομματιών και ενός κουαρτέτου εγχόρδων. Ενδιάμεσα, παρακολουθεί μαθήματα στο θέατρο των Αλλαγών, θεατρικά σεμινάρια και το 2012 συμμετέχει για πρώτη φορά σε επαγγελματική παράσταση ως ηθοποιός και μουσικός.
Το 2015 τίθεται επιτέλους σε κυκλοφορία το άλμπουμ των Royal Quest, αφού έχουν προηγηθεί τρία χρόνια για την παραγωγή, έκδοση και προώθησή του από τον ίδιο. Επίσης, κερδίζει μέσω δύο διαγωνισμών τη συμμετοχή του ως έναν από ενορχηστρωτές του Vivaldimetalproject, ένα έργο που περιλαμβάνει μουσικούς και εκτελεστές παγκόσμιας φήμης από το χώρο του μέταλ και της κλασικής μουσικής.


Το 2016 γράφει για πρώτη φορά μουσική για ταινία μικρού μήκους και αρχίζει να αναλαμβάνει διάφορα projects σαν συνθέτης, θεωρητικός, ενορχηστρωτής και παραγωγός. Επίσης, είναι μέλος της Fantasy Choir και του συγκροτήματος Alter Ego.John Schneider - Heartache Doesn't Have A Closing Time

Heartache Doesn't Have Closing Time, το πέμπτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο The Odyssey  του Αμερικάνου τραγουδιστή & Ηθοπο...