7 Μαΐ 2016

Chicago Blues NightΚυριακή 8/5
Ώρα έναρξης: 22.00

LAZY Club
Βριλήσσια, Λεωφόρος Πεντέλης 1, Αθήνα

TONY DOLLAR & BLUES ELECTRIC BAND
Ο Αντώνης Πανόπουλος (Tony Dollar), μεγάλωσε την δεκαετία του 60 και του 70 μέσα σε σημαντικά μουσικά γεγονότα, όπως η συναυλία των Rolling Stones, του Rorry Gallagher, του A. Collins τα καλοκαιρινά live στην παραλία του Αγ. Κοσμά και στα θερινά σινεμά, στην Πλάκα, στο Κύτταρο και στο Λυκαβηττό.
Οι Socrates, ο Γιάννης Σπάθας και ο Αντώνης Τουρκογιώργης, η εμπειρία σπουδών στην Ιταλία και τα jazz, rock, και blues live που είδε εκεί, του έμαθαν πολλά. Το 1995, γνωρίζει τον Δημήτρη Ιωάννου και τους Blues Cargo, και αμέσως νιώθει ότι το blues τον κερδίζει.
Το 2000 δημιούργησε τους Bluestherapy μαζι με τον Σπύρο Παρασκευόπουλο σε φωνή και ρυθμική κιθάρα, καθώς και με διάφορους φίλους και μουσικούς. Από το 2010, στα τύμπανα έπαιξε ο Γιώργος Δεβετζίδης , που μαζί με τον Σπύρο είναι παιδικοί του φίλοι και Χολαργιώτες. Στο μπάσο ο Μάριοs Σκούφοs. και στο σαξόφωνο ο Γρηγόρης Έξαρχος, έπαιξαν σε όλα τα live.
Τελευταίο live των Bluestherapy ήταν στην Ιταλία το καλοκαίρι του 2014 στο PORRETTA SOUL FESTIVAL, μαζί με special guests, τον Δημήτρη Ιωάννου στο μπάσο (Blues Cargo) και τον Μπάμπη Τσιλιβίγκο στο σαξόφωνο (Blues Cargo).
Οι Bluestherapy έκαναν τον μουσικό τους κύκλο αφήνοντας το προσωπικό τους στίγμα την blues μουσική σκηνή και σήμερα δεν υπάρχουν.
Μετά από “απουσία 17 μηνών”, από τα μουσικά δρώμενα ο Αντώνης Πανόπουλος ξαναδημιουργεί ένα νέο ανοιχτό μουσικό κύτταρο για blues μουσικούς, τους “TONY DOLLAR & BLUES ELECTRIC BAND”. Η πρώτη μουσική εμφάνιση θα γίνει στο φιλόξενο LAZY CLUB και θα παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του σε μουσικές Ghicago Blues. Αυτή την φορά εκτός από τον Αντώνη Πανόπουλο, η μουσική παρέα θα αποτελείται από γνήσια και σίγουρα συστατικά του Blues όπως:
• Αντώνης Πανόπουλος (Tony Dollar): Φωνητικά, Half Slide & Solo Guitar,
• Γιώργος Δεβετζίδης: Τύμπανα,
• Μπάμπης Τσιλιβίγκος (Saxy Bee)/Blues Cargo: Σαξόφωνο,
• Σπύρος Παρασκευόπουλος/Blues n’Soul Shakers: Φωνητικά, ρυθμική κιθάρα,
• Δημήτρης Ιωάννου/Blues Cargo : Μπάσο.

BLUES N’SOUL SHAKERS
Τέσσερις μουσικοί συναντήθηκαν σε ένα κοινό σημείο, και δήλωσαν την ακαταμάχητη θέλησή τους να εκφραστούν μουσικά μέσα από την Blues και την Soul μουσική. Από την πρώτη κιόλας στιγμή τα πράγματα άρχισαν να δονούνται. Έτσι την άνοιξη του 2015 γεννήθηκαν οι BLUES N’SOUL SHAKERS. Έχοντας γερές βάσεις στο Chicago Blues style, εξερευνούν την Soul και φλερτάρουν σοβαρά με την Funk Blues μουσική.
H βασική ιδέα ξεκίνησε από τον Σπύρο Παρασκευόπουλο (φωνή, ρυθμική κιθάρα) ιδρυτικό μέλος των Blues Therapy, ένα γκρουπ που άφησε το στίγμα του, με μία σχεδόν εικοσαετή πορεία στην Blues σκηνή της Αθήνας και όχι μόνο.
Μια εσωτερική ανάγκη τον οδήγησε να πάει παραπέρα και να συναντήσει τον Δημήτρη Ιωάννου (τύμπανα), ιδρυτικό μέλος των Blues Cargo, ίσως την καλύτερη μακρόβια Blues μπάντα στην Ελλάδα. Ένας από τους πιο αξιόλογους Blues τραγουδιστές και ταυτόχρονα μπασίστας της μπάντας. Στο νέο σχήμα των BLUES N’SOUL SHAKERS, ο Δημήτρης διάλεξε να ακολουθήσει το όνειρό του, το μοναχικό και δύσκολο μονοπάτι των κρουστών που τόσο αγαπά.
Ο Δημήτρης Αντωνακάκης (μπάσο) ανήκει στους έμπειρους μουσικούς της ελληνικής μουσικής σκηνής και στους BLUES N’SOUL SHAKERS ανακάλυψε νέα μονοπάτια που θέλει να εξερευνήσει και να κατακτήσει.
Ο σοβαρά υποσχόμενος Τάκης Φακούδης (σόλο κιθάρα και φωνή), έχοντας εμπειρίες από διάφορα σχήματα με τελευταίο αυτό των White Peppers και με μεγάλο μουσικό εύρος από το Blues την Classic Rock και την R&B, φροντίζει σολιστικά με μεγάλο πάθος και όχι μόνο τους BLUES N’SOUL SHAKERS.
Οι BLUES N’SOUL SHAKERS έχουν βάλει ένα στόχο, να αφήσουν ένα σοβαρό στίγμα στην ελληνική Blues μουσική σκηνή και δεσμεύονται για αυτό.
BLUES N’SOUL SHAKERS
• Σπύρος Παρασκευόπουλος (ρυθμική κιθάρα και φωνή),
• Δημήτρης Ιωάννου (τύμπανα),
• Τάκης Φακούδης (σόλο κιθάρα και φωνή),
• Δημήτρης Αντωνακάκης (μπάσο).

Public Relations: Σπύρος Παρασκευόπουλος
Mobile: (6931 247194)
E-mail : paraskevopoulosspiros@gmail.com
Facebook: BLUES N’SOUL SHAKERS

TRUK - Sun Castle Magic

Sun Castle Magic, το πέμπτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Truk της ομότιτλης Αμερικάνικης μπάντας. Κυκλοφόρησε το 1970. Ύφος τ...