1 Απρ 2016

TAKIS BARBERIS GROUP Live στην Afrikana-the Jazz BarΣάββατο 2/4
Ώρα έναρξης: 22.30

Afrikana
Ιεροφαντών 13 (συνέχεια οδού Κεραμεικού), Αθήνα
Μια βραδιά jazz και world μουσικής / με συνθέσεις του κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη

Ο Τάκης Μπαρμπέρης είναι μια από τις ξεχωριστές περιπτώσεις της ελληνικής jazz σκηνής, αφενός για την ιδιαίτερη δεξιοτεχνία του στην ηλεκτρική κιθάρα και αφετέρου για το μουσικό πλούτο και την ευρηματικότητα των συνθέσεών του. 
Το Takis Barberis Group παρουσιάζει παλαιότερες αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του Μπαρμπέρη, με πολλά στοιχεία από την jazz, τη funk, τη rock, την ινδική, τη βαλκανική και την ελληνική μουσική παράδοση. 
Η πλούσια δισκογραφία του, από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα, τον έχει αναδείξει μεταξύ των κορυφαίων στην ανάμειξη Ανατολής και Δύσης, παράδοσης και πρωτοπορίας, φυσικού και ηλεκτρικού ήχου.
Ο Τάκης Μπαρμπέρης υπήρξε μέλος του ιστορικού jazz συγκροτήματος Iskra κατά τη δεκαετία του ’80, μέλη του οποίου υπήρξαν επίσης ο σαξοφωνίστας David Lynch, ο μπασίστας Γιώργος Φακανάς, ο πιανίστας Τάκης Φαραζής και ο ντράμερ Νίκος Τουλιάτος.
Ανοιχτός σε πολυστυλιστικές συνεργασίες, ο Μπαρμπέρης έχει, μεταξύ άλλων, συμπράξει ζωντανά και με τον κλαρινετίστα Πετρολούκα Χαλκιά στο Παράφωνο το 1996, μια σύμπραξη που έμελλε να κυκλοφορήσει σε cd αρκετά χρόνια αργότερα (In Parallel).
Έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα μέλη της παλαιάς αλλά και της νέας ελληνικής jazz σκηνής, καθώς επίσης με μεγάλα ονόματα της διεθνούς jazz και world μουσικής, όπως οι Trilok Gurtu, Glenn Corneille, Debashish Bhattacharya και Ilhan Ersahin. 
Η δισκογραφία του περιλαμβάνει: 
"Something From July" (Lyra 1990), 
"Αre You Happy?" (Lyra 1992), 
"Episodes" w. Trilok Gurtu (Lyra 1995), 
"Naiva" (Lyra 1998), 
"Porto Kayio" (Libra 2004), 
"In Parallel" w. Petroloukas Chalkias (Lyra 2010), 
"Jargon" (Barber Music 2013).

Τάκης Μπαρμπέρης - κιθάρα
Μάνος Σαριδάκης - πλήκτρα
Χρήστος Κεχρής – μπάσο
Γιώργος Μπαρμπέρης - τύμπανα

μπύρα 4 ευρώ
κρασί 5 ευρώ
ποτό 7 ευρώ
κοκτέιλ 8-9 ευρώ
στο πρώτο ποτό(+4 ευρώ για τους μουσικούς)
ελάχιστη κατανάλωση 7 ευρώ
Πρόσφατη δημοσίευση

Etta James - Laying Beside You

Laying Beside You, γραμμένο από την Eugene Record, το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Deep in the Night της Αμερικανίδας τραγου...