22 Απρ 2016

Fenia Papadodima & Amorgo quintet- Brasilian Jazz music


Σάββατο 23/4
Ώρα έναρξης: 22.30

Afrikana
Ιεροφαντών 13 (συνέχεια οδού Κεραμεικού), Αθήνα

Νέα, ανανεωμένη σύνθεση του Amorgo quintet για την παρουσίαση στις 23 Απριλίου στην αγαπημένη Αφρικάνα!!
Μαζί με τη Φένια Παπαδόδημα στη φωνή, στις λούπες και στο γκόνι, ο Δημήτρης Σεβδαλής στο πιάνο, ο Θάνος Χατζηαναγνώστου τύμπανα, ο Γιώργος Παλαμιώτης μπάσο και ο David Lynch σαξόφωνο!!!
“Αγάπη για την bossa nova και τη samba μέσα από το πρίσμα της jazz, εν μέρει λόγω της παιδείας μου σαν jazz vocalist, αλλά και των προσωπικών μου ακουσμάτων.
Προσέγγιση πάντα αυτοσχεδιαστική και ανάγκη για μεταμόρφωση του original υλικού, όλα αυτά, αποτελούν το έναυσμα για τη δημιουργία του σχήματος amorgo quintet…”
Ένα σχήμα που εξερευνά ένα ευρύ brasilian jazz ρεπερτόριο, δίνοντας κυρίαρχη θέση στους A. C. Jobim και B. Powell. Έμπνευση μας έδωσαν σπουδαίοι ερμηνευτές και συνθέτες αυτής της απέραντης και ιδιόμορφης jazz που αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στη Βραζιλία και στην Ευρώπη : Rosa Passos, Gal Costa. Gilberto Joao, Ary Barroso, Lucianna Souza, Joao Bosco, Bruno Martino, Vinicious de Moraes, Jayme Silva, και πολλοί πολλοί άλλοι...
Το σχήμα ξεκίνησε το καλοκαίρι στην Αμοργό σαν ντουέτο με τον Γιώργο Παλαμιώτη. Συναντώντας στο μαγικό αυτό νησί τον David Lynch γίναμε τρίο. Επιστρέφοντας στην Αθήνα στο σχήμα προσελκήθηκαν κι άλλοι μουσικοί με τους οποίους μας ενώνει η αγάπη μας για το συγκεκριμένο είδος.
Θρυλικά κομμάτια αυθεντικής bossa nova και samba, αρκετά διασκευασμένα με πρωτότυπο τρόπο, κάποια απλώς «πειραγμένα», μαρτυρούν μία αυθεντική και συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μ’ αυτόν τον σαγηνευτικό και τόσο εσωτερικό ήχο. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η μουσική άνθισε στην Αμοργό.
Ένας ήχος, μία συγκεκριμένη δόνηση μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα μέσα μας.
Το ίδιο και η ατμόσφαιρα ενός τόπου.
Έτσι συνέβη και με το μαγικό σημείο "Αμοργός".
Το σημείο συνάντησης μας με την bossa & afrosamba, μέσω της αυτοσχεδιαστικής jazz που δημιουργεί αυθεντικές γέφυρες και ενώνει τόσο μακρινούς πολιτισμούς, αιώνες τώρα.

FENIA PAPADODIMA voc
THANOS HADZIANAGNOSTOU drums
DAVID LYNCH sax
DIMITRIS SEVDALIS piano
GEORGE PALAMIOTIS bass

John Schneider - Heartache Doesn't Have A Closing Time

Heartache Doesn't Have Closing Time, το πέμπτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο The Odyssey  του Αμερικάνου τραγουδιστή & Ηθοπο...