1 Φεβ 2016

Carlos Henriquez - The Bronx Pyramid


Του Γιάννη Στεφανάκου

Ρυθμοί που άλλοτε σέρνονται κι άλλοτε τρέχουν, εξαιρετικά μελωδικά περάσματα στα πνευστά, πολύ ωραία παιξίματα απ'όλη την μπάντα, ένα θαυμάσιο ακρόαμα για μια ηλιόλουστη μέρα και σίγουρα ο καλύτερος latin jazz δίσκος που έχω ακούσει εδώ και αρκετό καιρό.

Πάντα έχουν ενδιαφέρον τα σχήματα των οποίων ηγείται ο μπασίστας. Αυτός είναι ο πρώτος δίσκος που κυκλοφορεί ως επικεφαλής αυτό το παλικάρι ο Carlos Henriquez (πορτορικάνικης καταγωγής αλλά γέννημα-θρέμμα του Μπρονξ). Χτεσινός πάντως δεν είναι (έχει παίξει με πολλά θηρία της λάτιν τζαζ από τα μικράτα του) και σίγουρα θα τον ξανακούσουμε στο προσεχές μέλλον.


Carlos Henriquez (bass), Michael Rodriguez (trumpet), Robert Rodriguez (piano), Felipe Lamoglia (tenor sax), Ali Jackson (drums), Bobby Allende (congas). Guest: Pedrito Martinez (Bata drums). Carlos Henriquez - "The Bronx Pyramid", Blue Engine Records.

Antonio Forcione - Indian Cafe

Indian Cafe, το τέταρτο κομμάτι του άλμπουμ με τίτλο Ghetto Paradise του Ιταλού μουσικού Antonio Forcione. Κυκλοφόρησε το 1998. Ύφος κο...