28 Ιαν 2016

The Buddy Guys - Live at OTTO DIX


Παρασκευή 29/1
Ώρα:  21.30

OTTO DIX BeerHouse-Restaurant
Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 44 Θεσσαλονίκη
Η απολαυστικότερη παρέα τoυ Funky - Blues επιστρέφει στο Otto Dix για πολλές πολλές μπύρες.

THE BUDDY GUYS:
Νίκος Ντουνούσης:κιθάρα - τραγούδι
Θανάσης Κωνσταντόπουλος:κιθάρα
Γιάννης Στανόπουλος:σαξόφωνο
Γιάννης Καλλιμάνης :σαξόφωνο- φυσαρμόνικα
JOKER:
Ζάχος Σκούρας :κρουστά

Ο Νίκος Ντουνούσης και ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος προέρχονται από δύο πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους κόσμους, ο Νίκος από το χώρο της τέχνης και ο Θανάσης από το χώρο της επιστήμης έχουν όμως μια κοινή μεγάλη αγάπη, τη Μουσική και μέσω αυτής την Κιθάρα.

Το σχήμα των "The Buddy Guys" αποτελεί το ακουστικό όχημα του Νίκου Ντουνούση (ακουστική κιθάρα, slide κιθάρα, φωνητικά), όπου με τη βοήθεια του Θανάση Κωνσταντόπουλου (ηλεκτρική κιθάρα) μεταφέρει στα ακροατήρια μια εντελώς ιδιαίτερη γεύση του μουσικού ιδιώματος που όλοι πλέον γνωρίζουν και έχουν μάθει να περιμένουν από το Νίκο.

Το μουσικό λεωφορείο των "The Buddy Guys" ξεκινά από το Delta του Mississippi περνάει από το Chicago με στάση στο soul-city Detroit κσι κατεβαίνει για το γύρο του αμερικανικού νότου με ενδιάμεσες στάσεις στη Νέα Ορλεάνη, Νέα Υόρκη και όπου αλλού θελήσει ο οδηγός. Όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν στο ταξίδι συμμετέχουν οι καλοί τους φίλοι Γιάννης Καλλιμάνης (σαξόφωνο και φυσαρμόνικα) Γιάννης Στανόπουλος (σαξόφωνο) και Ζάχος Σκούρας (κρουστά) και τόσο η διαδρομή όσο και οι στάσεις του μουσικού λεωφορείου αποκτούν εξαιρετικό ενδιαφέρον.


ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΟΥΣΗΣ

Ο καλύτερος rock-blues κιθαρίστας της Ελλάδας και κατά πολλούς από τούς καλύτερους στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού.
Συνιδρυτής και μόνιμο μέλος των Blues Wire (83-96), συμμετοχές σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως και στην δισκογραφία, ιδρυτής των Nick and the Backbone (96-σήμερα) συνεργασίες και εμφανίσεις με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου (John Hammond gr,Angela Brown ,Laurie and Carey Bell,Buddy Guy ,the Fabulous Thunderbirds,Albert King ) και πολλούς άλλους.

Μόνιμος και αγαπημένος συνεργάτης στην Ευρώπη τών Louisiana Red, Johnny Nicolas , Nelly Travis και Phil Guy και φυσικά του θρύλου Ελληνα των Chicago blues NICK GRAVENITES (Janis Joplin,Paul Butterfield blues band, Electric Flag,John Chipolina,Michael Bloomfield ,ο Nick Gravenites συμμετέχει και στον πρώτο δίσκο του Νίκου Ντουνούση και των Backbone: Cracking under Pressure).
Πρόσφατες εμφανίσεις σε φεστιβάλ της Νορβηγίας ,των Σκοπίων και άλλων χωρών.  Βασικός ενορχηστρωτής των επιτυχημένων αφιερωμάτων στον Jimmy Hendrix και τον Stevie Ray Vaughan στην Ελλάδα,  πρόσφατες εμφανίσεις με τον Carlos Alomar – κιθαρίστα και παραγωγό του David Bowie. Συνεργάτης για 13 και πλέον χρόνια στο ακουστικό power blues – rock ντουέτο με τον Βασίλη Παπαδόπουλο 

John Schneider - Heartache Doesn't Have A Closing Time

Heartache Doesn't Have Closing Time, το πέμπτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο The Odyssey  του Αμερικάνου τραγουδιστή & Ηθοπο...