25 Ιουν 2015

Konstantinos Stouraitis trio feat. Dimitris Angelakis : Bags Meets Wes


Παρασκευή 26/6
Ώρα 10:00 μ.μ.

JAZZ POINT
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 18 ΑΘΗΝΑ

Δημήτρης Αγγελακης - βιμπράφωνο
Κωνσταντίνος Στουραΐτης - κιθάρα
Κίμων Καρούτζος - κοντραμπάσο 
Γιάννης Παπαδούλης - τύμπανά

Το τρίο του κιθαρίστα Κωνσταντίνου Στουραΐτη προσκαλεί τον βιμπραφωνίστα Δημήτρη Αγγελάκη σε μια βραδιά mainstream jazz με original υλικό, αλλά και standards από την θρυλική συνεργασία βιμπραφώνου/κιθάρας Bags Meets Wes!
(Milt Jackson - Wes Montgomery).

Ο βιμπραφωνίστας Δημήτρης Αγγελάκης μετά το τέλος των σπουδών του στην Ελλάδα, μετακόμισε στην Αμερική (2014) για να σπουδάσει τζαζ βιμπράφωνο, σε μεταπτυχιακό επίπεδο με τους Tony Miceli και Don Glanden, στο University of the Arts (Φιλαδέλφια, ΗΠΑ), μέσω του προγράμματος “Fulbright” ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερα μαθήματα με τους Kenny Werner, Ed Saindon, David Friedman, Joe Locke και Χρήστο Ραφαηλίδη. Έχει εμφανιστεί στην Φιλαδέλφια (Αμερική), στην Ισπανία, την Ολλανδία και την Γερμανία. Δισκογραφικά είναι επίσης ενεργός καθώς έχει ηχογραφήσει με το “University of the Arts Ensemble” στο New Jersey, στην Ισπανία με τους “Marosa Jazz project”, στην Ελλάδα με τους “Hardgroove Quartet” κ.α. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως είναι ο Γιώργος Κοντραφούρης, ο Αντώνης Ανδρέου, ο Τάκης Πατερέλης, ο Κώστας Κωνσταντίνου, ο Δημήτρης Καλατζής, ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου κ.α.

Ο Κωνσταντίνος Στουραΐτης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1991 και ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Είναι απόφοιτος του τομέα Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και από το 2011 ζει και παίζει στην Αθήνα. Υπήρξε για χρόνια (2011-15) μέλος του Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη, με τον οποίο έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει ηχογραφήσει δύο δίσκους: Urban Jazz (Puzzlemusik, 2012) και Slow Blade (Chicken Coup Records, 2015)· μάλιστα, στο δεύτερο άλμπουμ περιλαμβάνονται και δικές του συνθέσεις. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας από τους Γιώτη Σαμαρά, Βασίλη Ρακόπουλο, Μάκη Στεφανίδη, Γρηγόρη Ντάνη, Peter Bernstein, καθώς και σεμινάρια στο εξωτερικό από τους Jorge Rossy, Barry Harris, Joe Martin κ.ά. Έχει συμπράξει με διάφορους μουσικούς: Κώστας Κωνσταντίνου, Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Dean Bowman, Timo Lassy, Mikko Innanen, Δημήτρης Τσάκας, Δημήτρης Βασιλάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.ά.


Εισοδος 5 ευρω

Antonio Forcione - Indian Cafe

Indian Cafe, το τέταρτο κομμάτι του άλμπουμ με τίτλο Ghetto Paradise του Ιταλού μουσικού Antonio Forcione. Κυκλοφόρησε το 1998. Ύφος κο...