11 Μαΐ 2015

Άνθια - "Ένα ρούχο μου παλιό".Έχει  χαράξει μια επιτυχημένη καλλιτεχνική πορεία, η τραγουδίστρια - τραγουδοποιός Άνθια παρουσιάζει το νέο της single με τίτλο "Ένα ρούχο μου παλιό".

Μουσική και στίχους  Άνθια,  ενορχήστρωση  Άννα Μανωλαράκηπρόκειται για ένα τραγούδι σε ρυθμούς jazz, swing που πλαισιώνεται από την υπέροχη  φωνή της δημιουργού του.

Η μελωδία σε συνδυασμό με την jazz θεματολογία των στίχων και την αέρινη ερμηνεία της μας γυρίζει χρόνια πίσω.

 Άνθια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από μουσική οικογένεια. Η Άνθια δεν άργησε να δείξει την αγάπη και το μεγάλο πάθος της για την μουσική, καθώς στα επτά της χρόνια τραγουδούσε και έπαιζε ήδη τις πρώτες της συγχορδίες στην κιθάρα. Ανέκαθεν της άρεσε να εκφράζεται μέσω της μουσικής με δικές της μελωδίες και στίχους και έτσι η τραγουδοποιία της έγινε τρόπος ζωής. Παράλληλα με το τραγούδι, παίζει κλασσική ακουστική και ηλεκτρικη κιθάρα. Το μουσικό της γούστο είναι ευρύ και έχει επιρροές από διάφορες μπάντες και καλλιτέχνες. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων με διάφορα σχήματα, παίζοντας κυρίως ξένες και ελληνικές διασκευές, ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, μαθητεύοντας δίπλα στη μεγάλη ερμηνεύτρια και καθηγήτρια φωνητικής, Ελισσάβετ Καρατζόλη. Από το 2011 έως και σήμερα η Άνθια παραδίδει η ίδια μαθήματα φωνητικής μοντέρνου τραγουδιού σε ωδείο της Αθήνας. Πλαισιωμένη από εξαίρετους συνεργάτες και μουσικούς, τον Αύγουστο του 2011 μας συστήνεται ως ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά που φέρει τον τίτλο «Σε Παιχνίδι Στημένο». Ακούγοντας το album έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε όχι μόνο τις ερμηνευτικές της δυνατότητες , αλλά και τις υπέροχες συνθετικές και στιχουργικές δημιουργίες της, με ύφος που ποικίλει από τις rock μπαλάντες έως και τα latin ηχοχρώματα. Οι εμφανίσεις της Άνθιας συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες μουσικές σκηνές και πολυχώρους τέχνης της Αθήνας. Αυτή την περίοδο ηχογραφεί το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από την Final Touch.
Ένα ρούχο μου παλιό - (στίχοι-μουσική Άνθια)

Δεν με ξέρεις
κι ούτε θα με μάθεις ποτέ
και υποφέρεις
Νόμιζες παιχνίδι σου ήμουν
Να με παίζεις και να γελάς
κι όταν βαριέσαι να με παρατάς
Ένα ρούχο μου είσαι παλιό
που δεν φορώ


Σαν και σένα 
θέλω άλλους δέκα
ίσως κι εκατό
Κι άλλους τόσους μπορώ
Να πουλώ και ν' αγοράζω στο λεπτό

Δεν με ξέρεις
κι ούτε θα με μάθεις ποτέ
και υποφέρεις
Νόμιζες το θύμα σου ήμουν
Δεν ήσουν κάτι το σημαντικό
ένα ρούχο μου παλιό
που μου άρεσε να βλέπουν να φορώ

Σαν και σένα εγώ
θέλω άλλους δέκα
ίσως κι εκατό
Κι άλλους τόσους μπορώ
Να πουλώ και ν' αγοράζω στο λεπτό

Δεν με ξέρεις
κι ούτε θα με μάθεις ποτέ
και υποφέρεις
Νόμιζες παιχνίδι σου ήμουν
Δεν ήσουν κάτι το σημαντικό
ένα ρούχο μου παλιό
που μου άρεσε να βλέπουν να φορώ

Ένα ρούχο μου παλιό
που έχω πάψει να φορώ
κι από λύπη
στη ντουλάπα μου κρατώ
Δεν με ξέρεις . . .

THE HONEYBUS - He Was Columbus

 He Was Columbus, το πέμπτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Story της Βρετανικής μπάντας Honeybus. Κυκλοφόρησε το 1970. Ύφος τραγου...