11 Νοε 2014

Blues RevengeΤετάρτη 12/11 ώρα 9:30 μ.μ.

Άλικο / Aliko
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή,

Το να παίζεις blues επί 20 και πλέον χρόνια στην Ελλάδα καταφέρνοντας να επιβιώνεις, ασφαλώς θέλει γερά κότσια. Άλλωστε και το ίδιο το blues πέρασε από χίλια κύματα για ν’ αντέξει στο χρόνο. O φόβος και ο τρόμος στη φωνή του Robert Johnson -τον οποίο ανάγκαζαν οι λευκοί να παίξει τα blues με την κιθάρα του σ’ ένα δωμάτιο τη δεκαετία του ’20- και το απίστευτο αποτέλεσμα στις ελάχιστες ηχογραφήσεις του που διασώθηκαν, όπως και το ηλεκτρικό blues του Muddy Waters επηρέασαν πολλούς μουσικούς σε όλο τον πλανήτη που καταπιάστηκαν με το είδος.
Τέτοια είναι και η περίπτωση του Ανδρέα Γκομόζια. Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους κιθαρίστες της ελληνικής blues σκηνής, που συνδυάζει πολλά είδη παιξίματος κιθάρας όπως r’n’b, soul και jazz.
Παίζει κιθάρα από το 1980 με συμμετοχή στους BLUES FAMILY. Το 1993 ιδρύει τούς DRIFTING AROUND. Αυτό πού τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η εκπληκτική αυτοδίδαχτη και επικοινωνιακή τεχνική του καθώς και οι αμέτρητες live εμφανίσεις του. Έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες μουσικούς και έχει ανοίξει τις συναυλίες των: Peter Green, Snowy White, Mick Taylor, John Mayall, Nine Below Zero, Nazareth, Paul Lamp και Eric Sardina.
Το καλοκαίρι του 2008, μαζί με τον Τάσο Δρίτσο στο μπάσο και το Χρήστο Ανδριανό στα τύμπανα, δημιουργεί τους Blues Revenge, ένα σχήμα που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των blues, εμπλουτίζοντας όμως αυτή την τόσο σημαντική μουσική φόρμα με στοιχεία και από άλλες μουσικές, όπως rock, soul, jazz, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον ηχητικό αποτέλεσμα.
Οι Blues Revenge είναι ένα group που κινείται από το ηλεκτρικό blues του Chicago ως το jump blues της Δυτικής Ακτής και από το rock blues της Βρετανίας ως το jazz blues της Νέας Υόρκης. Παίζουν κλασικά κομμάτια των Robert Johnson, Muddy Waters, Freddie King, BB King, Howlin’ Wolf, Buddy Guy, Albert King, Peter Green, Eric Clapton, Cream και πολλών άλλων…

http://bluesrevenge.wix.com/blues

www.facebook.com/BluesRevenge

Επιβάρυνση για το live 2 € κατ’ άτομο

Os Tres Morais - Se Quiser Valer

Se Quiser Valer, το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Os 3 Morais του ομότιτλου Βραζιλιάνικου σχήματος. Κυκλοφόρησε το 1971. Ύφος ...