26 Οκτ 2014

The Pat Martino TrioΟ παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας της Jazz, και η μπάντα του, The Pat Martino Trio (Pat Martino, κιθάρα, Pat Bianchi, Hammond B3 και Carmen Intorre, τύμπανα) θα δώσουν μία μοναδική συναυλία την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, στις 9:00 μμ και θα παρουσιάσει ένα από τα διάσημα σεμινάρια του (Master Class) την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 19.00-21.00 στο French Keys Σοφούλη 48, Θεσσαλονίκη. 

«Η κιθάρα δεν έχει σημασία για μένα», λέει με μία δόση ονειροπόλησης ο Pat Martino. «Οι άνθρωποι που φέρνει κοντά μου έχουν σημασία και γι’ αυτό είμαι γεμάτος ευγνωμοσύνη, γιατί είναι γεμάτοι ζωή. Η κιθάρα είναι απλά ένα εργαλείο». 

Είναι λίγο δύσκολο να συλλάβει κανείς πως ένας θρύλος της Jazz, κάνει αυτή τη δήλωση αν δεν γνωρίζει την πραγματικά συναρπαστική ιστορία της ζωής του.

Ο Pat Martino ήδη βιρτουόζος από την ηλικία των 18 ετών και θρύλος της Jazz τη δεκαετία του 60 και 70, το 1980 ήρθε αντιμέτωπος με το θάνατο, λόγω της ύπαρξης εκ γενετής ενός ανευρύσματος στον εγκέφαλο του, το οποίο όταν τελικά ανιχνεύθηκε, του άφηνε 2 ώρες ζωής. Σαν από θαύμα την τελευταία στιγμή η κατάσταση αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά, σώζοντας τη ζωή του, αλλά σβήνοντας τη μνήμη του και μαζί με αυτή και την κιθαριστική του ικανότητα. Έτσι άρχισε ένα ταξίδι της ψυχής που τον έφερε πάλι πίσω από τα βάθη της αμνησίας στην κορυφή της καλλιτεχνικής του δημιουργικότητας, αφού ανάγκασε τον εαυτό του να μάθει από την αρχή, στην ηλικία πλέον των 40 ετών, ένα όργανο που του φαινόταν ξένο: την κιθάρα του. Από την επιστροφή του στα μουσικά πράγματα το 1987 έως σήμερα ο Pat Martino όχι μόνο ανέκτησε την κιθαριστική του δεξιοτεχνία (εκπλήσσοντας όλους με την τεχνική του και την ταχύτητα του), αλλά έχει φτάσει σε ανώτερα επίπεδα δημιουργικότητας, και φιλοσοφικής ενόρασης. O Pat Martino είναι, κατά πολλούς, ο σημαντικότερος εν ζωή Jazz κιθαρίστας και μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, και η αλληλεπίδραση μαζί του τόσο στις συναυλίες του, όσο και στις μουσικές διαλέξεις/σεμινάρια του είναι εμπειρία ζωής.

Ο Pat Martino (Adjunct Faculty University of Open Arts in Philadelphia, ΗΠΑ) είναι γνωστός στο κοινό της Θεσσαλονίκης από τις πρόσφατες εμφανίσεις και διαλέξεις του το 2010 και 2011 και ενώ πολλοί θα θυμούνται την πρώτη του εμφάνιση το 2005, οργανωμένη από το Σύλλογο Φίλων της Jazz και Δημιουργικής Μουσικής.

Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 402048
Για το Πρόγραμμα επισκεφθείτε την σελίδα μας
www.frenchkeys.gr

GRAND FUNK RAILROAD - Αnybody's Αnswer

Anybody's Answer, γραμμένο από τον Mark Farner. Το δεύτερο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο On Time της Αμερικάνικης μπάντας Grand...