21 Σεπ 2014

Εργαστήριο κρουστών με τον Soli Barki στο Zp87


Μπεντίρ,ντέφια,τεχνικές,ρυθμοί του κόσμου
συνδυασμοί, αυτοσχεδιασμός

Εισαγωγή στον κόσμο των κρουστών οργάνων και στις παραδόσεις που τον περιβάλλουν.

Γνωριμία με τον ρυθμό και την ανάλυσή του, με τα όργανα και τις τεχνικές. Παραδοσιακοί ρυθμοί του κόσμου, αυτοσχεδιασμός και χρήση των ηχοχρωμάτων, κρουστή ενορχήστρωση.

Βασικό όργανο θα είναι το μπεντίρ και τα frame drums γενικότερα, με σκοπό να περάσουμε και σε άλλα(τουμπερλέκι, στάμνα, ιδιόφωνα και όχι μόνο..).
Όχημα του ταξιδιού, η συνύπαρξη, η συνδημιουργία και η απόλαυση…


κάθε Τρίτη 7.00μμ-8.00μμ
έναρξη: 7/10/2014

πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
τηλ.693 6534660
zita.p87@gmail.com

Solis Barki
Γεννήθηκε στην Αθήνα .Είναι μουσικός, εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Δημοσιεύονται εργασίες του σε βιβλία και περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις.

Διδάχτηκε κρουστά της Μεσογείου ,της Περσίας και της Αφρικής κοντά στον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου.

Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το Αυστραλέζικο didjeridoo. Αγαπάει και εστιάζει στα ηχοχρώματα και τις ηχητικές εικόνες..

Είναι η ήταν μέλος σε συγκροτήματα όπως Μαγικό Χαλί,Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος.

Συνεργάζεται με τους Μιχάλη Νικολούδη, Βασίλη Ρακόπουλο , Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Σπυριδούλα, Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου, Βαγγέλη Φάμπα , Νίκο Τουλιάτο, Νίκο Ξυδάκη, Tάκη Φαραζή, Μίμη Πλέσσα και τον Νότη Μαυρουδή.

Έχει κυκλοφορήσει μία συνεργασία του με την Lamia Bedioui,μία
συνάντηση φωνής και κρουστών, με τίτλο FIN’AMOR, από την εταιρία
LIBRA.

Συμμετέχει σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες, όπως το Θέατρο της Άνοιξης, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Εθνικό Θέατρο, η ομάδα ΑΜΑΛΓΑΜΑ και η ομάδα της Νατάσσας Ζούκα.

Συμμετέχει σε παραστάσεις παραμυθιών, θεάτρου και αφήγησης και συνεργάζεται με τις :Αγνή Στρουμπούλη, Μάνια Μαράτου και Μαρία Σάββα.

TRUK - Sun Castle Magic

Sun Castle Magic, το πέμπτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Truk της ομότιτλης Αμερικάνικης μπάντας. Κυκλοφόρησε το 1970. Ύφος τ...