21 Ιουλ 2014

The Lost Boys - I Wonder (Songstory - Backwards - Reverse - Lyrics)


Επιμέλεια : Jacek Maniakowski

Υπάρχει μια ινδουιστική παραβολή που μιλάει για έναν τεμπέλικο ποταμό που σερνόταν βρώμικος μέχρι να φτάσει στην θάλασσα. Τα νερά του ήταν ρηχά και βρώμικα σε τέτοιο βαθμό που έμοιαζε περισσότερο με βάλτο παρά με ποταμό. Για κάποια ζωή μέσα στα νερά του δεν υπήρχε καν λόγος. Οι άνθρωποι που κατοικούσαν γύρω από αυτόν, απλά δεν έκαναν τίποτα, μιας που ο ποταμός δεν πρόσφερε καμιά ευκαιρία για δημιουργία. Κάποτε τον λυπήθηκε ο θεός Κρίσνα και αποφάσισε να του ρίξει εμπόδια στο διάβα του. Τότε ο ποταμός ξύπνησε από τον λήθαργο και άρχισε να σκαρφαλώνει στους βράχους, που του έριχνε ο Κρίσνα. Τα νερά του καθάρισαν γρήγορα και άρχισαν να αποκτάνε ζωή. Αλλά το ίδιο συνέβαινε και στους κατοίκους γύρω από αυτόν, που άρχισαν να δημιουργούν, να χτίζουν γέφυρες, να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Η έκρηξη αυτής της δημιουργίας έκανε τους ανθρώπους ευτυχισμένους, αλλά και κάθε ον που τρεφόταν από αυτόν.


Ο πρόλογος αυτός θα μπορούσε να είναι και ιστορία της κάθε πετυχημένης μπάντας. Η έλλειψη ελπίδας δημιουργεί μια απόλυτη ελευθερία να εκφραστεί το ταλέντο κάποιου, αλλά και απελευθερώνει μια τεράστια θέληση για κάτι καλύτερο. Κάτι παρόμοιο ήταν και το νέο ξεκίνημα των The Lost Boys από την Θεσσαλονίκη. Ο χειμώνας του 2013 για τον Χρήστο Τσιφ ήταν πραγματικός, ακόμα και με την  μεταφορική του έννοια. Αντί το συγκρότημα να πάει ένα βήμα μπροστά, απλά διαλύθηκε. Όμως όχι ακριβώς, γιατί η ψυχή του υπήρχε, ο Τσιφ. Τα άλλα μέλη της μπάντας απλά τον παράτησαν. Και δεν ήταν απλά μέλη της μπάντας, αλλά και φίλοι του, συμμαθητές, συγχωριανοί και «κολλητοί», από την παιδική ηλικία. Η δικαιολογία ή αιτιολογία ήταν η φωνή του τραγουδιστή και κιθαρίστα, που δεν άρεσε στους υπόλοιπους. Αλλά και ο χαρακτήρας του, που δεν  ταίριαζε με τον δικό τους και η αργή μουσική του εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με τα μέλη της τότε μπάντας.


Η συνέχεια εδώ

Second Direction - Freeland

Freeland, το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ με τίτλο Four Corners του σχήματος Second Direction. Κυκλοφόρησε το 1976. Ύφος κομματ...