1 Ιουν 2014

Djangofest Θεσσαλονίκη - Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014


3ο Θεσσαλονίκη Djangofest gypsy jazz festival
Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στο λιμάνι

Η μεγάλη γιορτή του gypsy jazz swing ήχου στο λιμάνι σε ένα ολοήμερο καλοκαιρινό event χωρίς είσοδο!
Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νέων Θεσσαλονίκη 2014.

Το DJANGOFEST, το ετήσιο ραντεβού καλλιτεχνών που ασχολούνται με την Gypsy Jazz και όχι μόνο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Μια πλήρης μέρα με εκθέσεις από οργανοποιούς, σκηνογράφους/φωτογράφους, Djs ,ανεξάρτητες ομάδες και σχολές χορού. Και φυσικά μοναδικές Live εμφανίσεις σε μια ολοκληρωμένη γιορτή στο κέντρο της πόλης, πλάι στο νερό!

Kαλλιτέχνες που εμφανίζονται ζωντανά:
SWING TILL YOU DROP (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)
GROOVIN HIGH (ΠΑΤΡΑ)
GHOST NOTES (ΒΟΛΟΣ)
DIMINUITA ( ΑΘΗΝΑ)
GADJO DILO (ΑΘΗΝΑ)
SPEAKEASIES SWING BAND (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)

Χορευτικές κινήσεις από τους LINDY HOP GREECE και Dj επιλογές και μαθηματα χορού για μικρά παιδία από την ομάδα JITTERBUGS μέχρι αργά!

Οργανοποιοί:
ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΜΑΗΣ
LEVELLER GUITARS

Έκθεση vintage ρούχων από την Ελένη Χασιώτη

To Djangofest - Gypsy Jazz Festival είναι το πολιτιστικό φεστιβάλ που εμπνέεται από την κληρονομιά του Django Reinhardt και τις gypsy jazz τέχνες. Μια πρωτοβουλία καλλιτεχνών, μουσικών και χορευτών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη της Plenty Projects, μια γιορτή αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικό και τις τέχνες που έχουν εμπνευστεί από αυτόν: swing, manouche & gypsy jazz.

Kέφι και χορός, με δράσεις για όλους, στη γιορτή όλων των εραστών της jazz και της εναλλακτικής συναυλιακής σκηνής.

Ιστορικά στοιχεία Djangofest στην Ελλάδα:

Το ελληνικό Djangofest είναι από τα πιο δυναμικά παγκοσμίως φεστιβάλ, αν και μετρά μόνο λίγα χρόνια. Με άρτια τεχνική και καλλιτεχνική παρουσία, μαζεύει στην παρέα του κάθε χρόνο και νέους φίλους. H αρχή στην Ελλάδα έγινε την 1η Mαΐου του 2010, πρώτη φόρα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Django Reinhardt, στο συναυλιακό χώρο Gagarin 205 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 6 ελληνικών σχημάτων και σχoλών χορού και ήταν sold out!
Με όρεξη και δυναμική, από το 2011 το φεστιβάλ είναι διήμερο και πραγματοποιείται μαζί με σχολές χορού, όλα τα τοπικά σχήματα και καλεσμένους από το εξωτερικό, όπως ο μοναδικός Lollo Meιer με τη συνοδεία του Tcha Limberger και το σχήμα του.
Από το Μάϊο του 2012 το φεστιβάλ επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και το Block 33 για μια εκδήλωση με όλους τους φίλους της swing μουσικής στα βόρεια, με ατελείωτο jam session και χορό.
Κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Djangofest υπάρχει πλήρης έκθεση οργανοποιών και ανοιχτός χώρος για παράλληλες δράσεις, όπως δημιουργική αφήγηση για παιδιά, Dj Sets και σεμινάρια χορού lindy, εμπλουτίζοντας το συνολικό πρόγραμμα.

Μια μοναδική εκδήλωση μας περιμένει από νωρίς τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στο λιμάνι του ΟΛΘ.

Djangofest 2014 Θεσσαλονίκη
ελεύθερη είσοδος!

Marva Wright - You Don't Miss Your Water

You Don't Miss Your Water, το τρίτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Heartbreaking Woman της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Marva Wri...