23 Μαρ 2014

The WonderFall Quartet,LIVE at Afrikana Jazz Bar


Παρασκευή, 28 Μαρτίου στις 10:00 μ.μ
Afrikana
Ιεροφαντών 13 (συνέχεια οδού Κεραμεικού), 11854 Αθήνα
Τζαζ κλαμπ

Λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους (που αναμένεται μέσα στον Απρίλη του 2014) οι Wonderfall Quartet θα παίξουν LIVE στην Afrikana τα καινούρια τους κομμάτια αλλά και κάποια απ' τον πρώτο τους δίσκο.

Ειρήνη Κωνσταντινίδη – φωνή, στίχοι
Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο
Κωνσταντίνος Μάνος – κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου – τύμπανα, συνθέσεις

Ελεύθερη είσοδος!

Το κουαρτέτο κλείνει ήδη τρία χρόνια ενεργής παρουσίας στην νέα ελληνική σκηνή της τζαζ και έχει αποτυπώσει το μουσικό του στίγμα μέσα από το πρώτο του άλμπουμ, σε μουσική του drummer Θάνου Χατζηαναγνώστου και στίχους της τραγουδίστριας Ειρήνης Κωνσταντινίδη, που κυκλοφόρησε τον Νοεμβριο του 2011.

Με τα καινούρια μέλη στο πιάνο και στο κοντραμπάσο (Γιάννης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Μάνος αντίστοιχα) το γκρουπ έχει προσφάτως ηχογραφήσει και θα κυκλοφορήσει σύντομα το νέο υλικό, με το οποίο αποκρυσταλλώνει το ύφος του και εγκαθιδρύεται πλέον ως μια ξεχωριστή “φωνή” στην Αθηναϊκή σκηνή, με σαφείς επιρροές από την ευρωπαϊκή τζαζ. 

Η ατμοσφαιρικότητα και η μελωδικότητα των συνθέσεων, η αέρινη και συνάμα βαθειά ερμηνεία των στίχων, το απόλυτα δεμένο interaction όλων των μελών μεταξύ τους σε συνδιασμό με το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και τα ξεσπάσματα ενέργειας, διαμορφώνουν ένα ηχητικό περιβάλλον εσωτερικότητας, λυρισμού, εκφραστικότητας και ταυτόχρονα μια αίσθηση ελευθερίας, δυναμισμού και εξάρσεων! 
Κάθε συναυλία τους αποτελεί μια μυσταγωγική εμπειρία για τον ακροατή, που αναζητά πάντα κάτι παραπάνω από μια κατά τα άλλα “σύγχρονη vocal jazz” performance. 

ΥΓ. Μπορείτε να ακούσετε και να παραγγείλετε το ντεμπούτο CD τους, μέσω της ιστοσελίδας του γκρουπ.

www.thewonderfallquartet.com

Calexico Live at Acropolis

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018 τώρα ΚΑΙ Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 Η ανταπόκριση του κοινού στην ανακοίνωση της εμφάνισής τους στο Ηρώδειο ήταν εν...