19 Μαρ 2014

ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΟΥΣΗΣ & THE BACKBONE ζωντανά στο DOUBLE TROUBLE, 22 και 23/3/14


Η σκηνή του DOUBLE TROUBLE έχει την τιμή να υποδεχθεί το Νίκο Ντουνούση και τους BACKBONE στις 22 + 23 Μαρτίου!! 

Ένα από τα καλύτερα blues rock σχήματα της Ελλάδας, το πιο ηλεκτρικό «blues power» τρίο της χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο εί
δος τους στην Ευρώπη. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν έχει αφήσει κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο.

Οι Nick and the Backbone είναι το συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε από το σπουδαίο Blues κιθαρίστα, έναν από τους μοναδικούς του είδους στην Ευρώπη, Νίκο Ντουνούση. Του μουσικού, που με το αστείρευτο ταλέντο του και τη μοναδική μουσική του δράση έχει προσελκύσει τα ελληνικά ακροατήρια στο Blues και συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της Ελληνικής μοντέρνας μουσικής σκηνής.

Ο Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone– με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues, με μεγάλη δισκογραφία και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη!!

Στη σκηνή του DOUBLE TROUBLE στις 22 + 23 Μαρτίου!!

DOUBLE TROUBLE: Πατησίων 101 (THE YARD Athens)
ΩΡΑ: 10.30ΜΜ
Είσοδος: 6€
ΤΗΛ.: 2106127005
fb: double-trouble
facebook.com/2bleTrouble
e-mail: info@double-trouble.gr

More info
Ο Νίκος Ντουνούσης πρωτοασχολήθηκε με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του ‘70. Με φίλους από το σχολείο ιδρύει το συγκρότημα GHETTO, που κινείται στο χώρο της καθαρά ανεξάρτητης rock ‘n’ roll σκηνής. Το 1983 συν-ιδρύει τους Blues Gang - Blues Wire και δημιουργούν τις δύο βασικές ζωντανές σκηνές της Θεσσαλονίκης, το Παραρλάμα ‘86-’90 και το club του Μύλου ‘91-‘96. Μεγάλη δισκογραφία, συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και Ευρώπη, έως το 1995, όταν ο Νίκος αποχωρεί, για να συστήσει το προσωπικό του τρίο NICK and the BACKBONE.

Η κιθαριστική του δεινότητα έχει, κατά πολλούς, «ξεφύγει» από τα ελληνικά δεδομένα, γεγονός που καθιστά τη δημιουργία του προσωπικού του group απόλυτα αναμενόμενη από το κοινό του σύγχρονου rock-blues. Το πλούσιο, ήδη, προσωπικό υλικό του Νίκου Ντουνούση διοχετεύεται στο νέο συγκρότημα μαζί με διασκευές από θρύλους της κιθάρας, όπως οι Freddie King , Muddy Waters, Albert King , B .B. King, Duke Robillard , the Fabulous Thunderbirds , Stevie Ray Vaughan, Albert Collins , Lonnie Mack , Eric Clapton και ο Jimmy Hendrix, που αποκτούν σάρκα και οστά στα χέρια του Νίκου σε συνδυασμό με την «ηχητικά» εκρηκτική σφραγίδα των BACKBONE.

Την περίοδο 1997-98 το γκρούπ πραγματοποιεί δύο επιτυχημένες περιοδείες σε συνεργασία με τον ελληνοαμερικανό θρύλο της γενιάς του Chicago Blues ,Nick Gravenites και συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες του BLUES, όπωs o Louisiana Red, ο Johnny Nicolas η Nelly Travis και ο Phil Guy. Το 1999 κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά των NICK and the BACKBONE με τιτλo “Cracking Under Pressure” (Ano Kato Records), σε συνθέσεις του Νίκου και με την συμμετοχή του Nick Gravenites στο τραγούδι.

«Το Τexas blues συναντά το Chicago» γράφουν οι κριτικές του δίσκου, με ευρωπαϊκές πινελιές τύπου Eric Clapton από τα χέρια του Νίκου και ωμό, δυνατό, «Τεξάνικο», τύπου SRV and DOUBLE TROUBLE, ήχο.

Το 2000 ακολουθεί μία επιτυχής συνεργασία με τον θρύλο του μπλούζ του Σικάγου Phil Guy με εμφανίσεις στα μπλούζ φεστιβάλ της Αθήνας και των Σκοπίων. Για το διάστημα 2001- 10 το συγκρότημα συνεχίζει τις εκρηκτικές του ζωντανές εμφανίσεις, κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σταθμός στη σειρά των συναυλιών τους τα αφιερώματα στο JIMI HENDRIX και τον STEVΙE RAY VAUGHAN, που συζητήθηκαν πολύ.

Σήμερα τους Nick and the Backbone αποτελούν ο Νίκος Ντουνούσης (ηλ. κιθάρα, φωνητικά), o Δημήτρης Γιαλαμάς (μπάσο) ο Αλέξανδρος Αποαστολάκης (τύμπανα) και ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος (ηλ. κιθάρα).


Visit their links:
http://www.myspace.com/nickandthebackbone
http://www.facebook.com/Nick.And.The.Backbone
https://www.facebook.com/nick.dounoussis
http://www.youtube.com/user/nickdounoussis
http://www.reverbnation.com/nickdounoussis

Etta James - Laying Beside You

Laying Beside You, γραμμένο από την Eugene Record, το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Deep in the Night της Αμερικανίδας τραγου...