31 Μαρ 2014

ANGELA BROWN & THE BLUES CARGO


The hottest lady in blues!

Στην Αμερική την αποκαλούν συχνά “The hottest lady in town”, και κυριολεκτούν, αφού ο χαρακτηρισμός αυτός προέκυψε εξαιτίας του ατμού που αναδύεται από το κορμί της, όταν ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή… Απόδειξη του πόσο έντονα ζει το τραγούδι αυτή η μοναδική ερμηνεύτρια από το Chicago…

Αν και κατέληξε τυχαία μπροστά στο μικρόφωνο, αναδείχθηκε γρήγορα σε μια γνήσια Diva των Blues, ενώ η φωνή της ανταποκρίνεται εξίσου καλά και σε πιο μοντέρνες blues και jazz συνθέσεις.

Η ερμηνεία της, σε μιούζικαλ στο κολλέγιο, της Bessie Smith, φαίνεται πως δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού χρόνια αργότερα οι δημοσιογράφοι θα την χαρακτήριζαν “Bessie Smith των Eighties” και αργότερα και των 90s! 

Στην Ευρώπη η καριέρα της είναι εξίσου λαμπρή, με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με αναρίθμητες συναυλίες και συμμετοχή στα σπουδαιότερα φεστιβάλ της ηπείρου μας (Montreux Jazz Fest, North Sea Festival, Ascona Jazz Festival κλπ.). Εχει συμπεριληφθεί στο Βιβλίο Guiness, στο “Who’s Who of Blues”και στη νέα “Virgin’ Encyclopaedia of the Blues”. Η Angela Brown είναι αναμφισβήτητα μια από τους λίγους εν ζωή θρύλους των Blues, σήμερα, και οι συναυλίες της αποτελούν πάντα γεγονός. Και αρκεί να την δει κανείς να ερμηνεύει, για να αντιληφθεί σε όλο του το βάθος το motto που την αντιπροσωπεύει στη ζωή της: “Love is all, so let the good times roll…”Μαζί της οι BLUES CARGO. Μια μπάντα που για περισσότερα από 26 χρόνια έχει συνοδεύσει επί σκηνής μορφές του blues όπως οι Louisiana Red, Guitar Shorty, U.P Wilson, Lurrie Bell, Big Time Sarah, Eddie C. Campbell, Lefty Dizz, Angela Brown, Lovie Lee, Byther Smith, Jean Caroll, Maxine Howard, Blind Mississippi Morris, Sweet Betty, Jimmy Morello , Nellie Tiger Travis, Jolly Jumper and Big Moe, Michael Dotson, Janice Harrington, Matthew Skoller κ.α.

Οι Blues Cargo, εδώ και χρόνια αποτελούν χωρίς αμφιβολία την πιο αυθεντική Blues μπάντα της Αθηναϊκής σκηνής, με σαφή προτίμηση στο ήθος και τον ήχο του Chicago Blues.

Οι BLUES CARGO είναι:
Στέλιος Ζαφειρίου - κιθάρα
Δημήτρης Ιωάννου – μπάσο
Μπάμπης Τσιλιβίγκος – σαξόφωνο
Γιώργος Λαγογιάννης – πιάνο
Τόλης Γούλας - τύμπανα.


Willie Nelson - Summer Wind

Summer Wind, το δεύτερο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο My Way του Αμερικάνου μουσικού Willie Nelson. Κυκλοφόρησε το 2018.