17 Φεβ 2014

Gregg G. Ellis' Blues Ensemble at DOUBLE TROUBLE


Ο Γρηγόρης Γιαρέλης, κιθαρίστας και τραγουδιστής των blues, γεννημένος το 1982 στην Αθήνα, ήρθε σε επαφή με τα συγκεκριμένα μουσικά ακούσματα σε μικρή ηλικία, ενώ ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 10 του χρόνια. 
Κιθαρίστες όπως οι Otis Rush, Albert King, Albert Collins, Ronnie Earl, Buddy Wittington αποτελούν κάποιες από τις βασικές επιρροές του.

Από το 2004 βρίσκεται στη σκηνή είτε σαν μέλος μουσικών σχημάτων είτε σαν σόλο μουσικός, ενώ εχει μοιραστεί το πάλκο με καλλιτέχνες όπως οι Lucky Peterson, Michael Dotson και Eddie Taylor jr.

To 2012 ολοκληρώθηκε η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του, με τίτλο "Five years of trouble", με έξι πρωτότυπες συνθέσεις ηχογραφημένες στην Ελλάδα και την Αμερική.

Το Φλεβάρη του 2012 με το Δημήτρη Μεταξά (bass guitar) και το Στέφανο Σακελλαρίου (drums) δημιουργεί το "Gregg Giarelis' Blues Ensemble" κινούμενο στον ήχο της δυτικής πλευράς του Chicago σχολής και επηρεασμένο από την τεχνοτροπία και τον ήχο μουσικών όπως ο Buddy Guy, o Otis Rush και ο Magic Slim.

Στη σκηνή του DOUBLE TROUBLE την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.

Ώρα: 10.30μμ
Είσοδος: 5€

DOUBLE TROUBLE
THE YARD Athens-Πατησίων 101
τηλ.: 2106127005

TRUK - Sun Castle Magic

Sun Castle Magic, το πέμπτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Truk της ομότιτλης Αμερικάνικης μπάντας. Κυκλοφόρησε το 1970. Ύφος τ...