13 Φεβ 2014

GOODBYE BERLIN Από τον Μεσοπόλεμο στον Tom Waits ένα αντι-cabaret


Στο café του Νομισματικού Μουσείου
την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014
Ώρα: 21:00

Το Good-Bye Berlin είναι μία δραματοποιημένη μουσική παράσταση που ξεκινά από τα αλησμόνητα τραγούδια του Μεσοπολέμου με την Μάρλεν Ντήτριχ, και τις συνθέσεις των Κούρτ Βάιλ και Φρήντριχ Χολλέντερ. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδίως στο Βερολίνο και το Μόναχο, τα «κακόφημα» νυχτερινά κέντρα δίνουν βήμα στον πολιτικό λόγο και φιλοξενούν το περίφημο δίδυμο Μπέρτολτ Μπρέχτ – Κούρτ Βάιλ. Στους ίδιους χώρους βρίσκουν την έκφρασή τους τα πρωτοποριακά καλλιτεχνικά ρεύματα. Ο άνθρωπος αναζητά τη μοιραία ψευδαίσθηση μέσα στον ερωτισμό της νύχτας και στα εφήμερα παιχνίδια.
Και από την Μάρλεν Ντήτριχ και τους Μπρέχτ/Βάιλ, στα σπασμένα όνειρα της Μάριαν Φέηθφουλ, οι μουσικές πινελιές του Ντιούκ ΄Ελλινγκτον, οι μελωδίες του Σάρλ Τρενέ, τραγούδια γίντις, η κινηματογραφική μουσική του Αρμάντο Τροβαγιόλι που σκιαγράφησε το προπολεμικό Βερολίνο. Και τέλος, η συγκλονιστική ποιητική του Τόμ Γουέητς ταυτισμένη με το μεσοπολεμικό κλίμα, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει απολύτως επίκαιρο. 
Η φιλοσοφία του cabaret ανατρέπεται μέσα από την αλληλουχία των μουσικών επιλογών της παράστασης, τον αυτοσαρκασμό και την κρυφά χιουμοριστική διάθεση που υπονομεύει την σοβαροφάνεια. Η αμφισβήτηση του απόλυτου είναι το ζητούμενο, η καλλιτεχνική ανατροπή προσπαθεί να διεκδικήσει τον πρώτο ρόλο μέσα από τα κείμενα και τις διφορούμενες ερμηνείες. 

Παίζουν οι:
Γεωργία Συλλαίου: φωνή
Στέργιος Βαλιούλης: πιάνο

Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 | e.nma.garden@gmail.com
Facebook: Nomismatiko Mouseio Garden

Επικοινωνία- Προβολή στα ΜΜΕ

Χαρά Ζούμα Μ. 6980571057 | Ε. chara@zumacom.gr 
Γκέλυ Σταμπουλή | E. gelly@zumacom.gr
Μπάρμπαρα Μαλέβρη| Ε. barb.malevri@gmail.com

Χορηγοί επικοινωνίας:
Pepper 96,6 FM 
www.jazzonline.gr

Marva Wright - You Don't Miss Your Water

You Don't Miss Your Water, το τρίτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Heartbreaking Woman της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Marva Wri...