10 Ιαν 2014

Οι Cul de Sac στο Μουσικό Στέκι Ιλίου

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Οι Cul de Sac ιδρύθηκαν το 2013, μετά την αρχική σκέψη του κιθαρίστα Γιώργου και του ντράμμερ Αλέξανδρου.
Και οι δύο μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με την μουσική, έχοντας ασχοληθεί με πολλά συγκροτήματα, αλλά και είδη μουσικής, αποφάσισαν να ξεκινήσουν από το μηδέν ένα νέο σχήμα προσανατολισμένο στην funky στην jazz και fusion κατεύθυνση, αλλά με ανοιχτούς ορίζοντες αγγίζοντας περιοχές με blues, RnB και progressive στοιχεία.
Ο Γιάννης στο μπάσο βοήθησε καθοριστικά στην δημιουργία του ρεπερτορίου του σχήματος, καθώς και ο ίδιος έχοντας σφαιρική μουσική παιδεία, θέλησε να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη κατεύθυνση της funky και fusion.
Το αρχικό τρίο ξεκίνησε να ασχολείται με ορχηστρικά κομμάτια, διασκευές, αλλά και προσωπικές δημιουργίες.
Στην συνέχεια ακολούθησε ο Παναγιώτης στο σαξόφωνο, μουσικός με jazz ακούσματα, ο οποίος έδωσε την χαρακτηριστική χροιά που εέχε ανάγκη το σχήμα.
Το quinteto συμπλήρωσε η Έμη στο τραγούδι, vocalist με blues και jazz μουσικό παρελθόν, ολοκληρώνοντας και χαρίζοντας το φωνητικό μέρος του σχήματος.
Κοινός παρονομαστής σε όλα τα μέλη, αποτελεί η αγάπη για την μουσική, και η θέληση να την μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο.

Εμη Βασιλοπούλου - φωνή
Γιώργος Ηλιάδης - κιθάρα
Γιάννης Πασχάλης - μπάσο
Παναγιώτης Πιτσάκης - σαξόφωνο
Αλέξανδρος Ηλιόπουλος - τύμπανα


Μουσικό Στέκι Ιλίου
Αγ. Φανουρίου 99
(2ος όροφος πολιτιστικού κέντρου Ιλίου)
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα: 21:00 - 23:00

Calexico Live at Acropolis

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018 τώρα ΚΑΙ Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 Η ανταπόκριση του κοινού στην ανακοίνωση της εμφάνισής τους στο Ηρώδειο ήταν εν...