21 Δεκ 2013

NEKYIA live @ Architecture Live Stage, Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013
10:30 μ.μ.

ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ 23, Ζωγράφου


Τα μεγάλα events συνεχίζονται στο Architecture Rock Cafe - Live Stage με τους NEKYIA να παίρνουν την σκυτάλη ! Ετοιμαστείτε για ακόμα ένα δυνατό βράδυ παρασκευής με πολύ ροκ μουσική συντροφιά με τις καλύτερες μπάντες στην πόλη.


H Nέκυια στην πραγματικότητα είναι η ραψωδία Λ’ της Ομήρου Οδύσσειας , η οποία περιγράφει την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη , στην προσπάθεια του να αποσπάσει τη συμβουλή του μάντη Τειρεσία. Η Νέκυια συμβολίζει το εσωτερικό ταξίδι του καθενός από εμάς με απώτερο στόχο την επίτευξη της αυτογνωσίας και της αυτοπραγμάτωσης. Οι Νέκυια ως μπάντα με κοινή αφετηρία την αναζήτηση και τον πειραματισμό ξεκίνησαν τη μουσική τους Οδύσσεια το 2004 και με πολλές αλλαγές από την αρχική τους σύνθεση , κατέληξαν στα εξής βασικά μέλη : Παναγιώτης Λυμπέρης (Φωνή-Στίχοι) , ,Jason Giοrgionero (Κιθάρα-Φωνήτικά) , Αντώνης Τάτσης (τύμπανα – κρουστά) , Βασίλης Πλαγιανός ( Μπάσο). Ορόσημο στη πορεία των Νέκυια αποτέλεσε η πρωτη θέση στο διαγωνισμό Μystage contest που συνδιοργανώθηκε από τη Warner music Greece και τον Μpgreek to 2007.Αποτέλεσμα αυτού του διαγωνισμού ήταν ένας δίσκος με τίτλο «Η εκδίκηση της σιωπής» από τη Warner το 2008 και το video clip hit-single με τίτλο «Γύρνα ξανά». Οι Νέκυια , επηρεασμένοι από τα πιστεύω του Παύλου Σιδηρόπουλου , που υπογράμμιζε την βαθιά σύνδεση της Ελληνικής γλώσσας με τη ρόκ μουσική , παίζουν Ελληνόφωνο ρόκ φλερτάροντας όμως με ποικίλες μουσικές φόρμες όπως punk , funk και dark. Η θεματολογία των τραγουδιών άλλοτε βαθιά ευαίσθητη , συναισθηματική και άλλοτε οργισμένη , αγγίζει τα σύγχρονα ατομικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Οι μουσικές επιρροές των Νέκυια είναι πολλές και ετερόκλητες με βασικές τις εξής : Doors , Nirvana , Sex pistols , Clash , Red hot chili peppers , Guns and Roses , Aerosmith , Μuse καθώς και Τρύπες , Ξύλινα Σπαθιά , Π.Σιδηρόπουλος , Διάφανα κρίνα κα. Στόχος των Νέκυια μέσα από την δισκογραφία αλλά και την ισχυρή ζωντανή παρουσία τους εντός και εκτός των τειχών της Αθήνας είναι να κάνουν τη μουσική τους γνωστή σε όλη την Ελλάδα , διατηρώντας πάντα ισχυρή την πεποίθηση ότι ήγγικεν η ώρα , το Ελληνικό ροκ να πάρει την εκδίκησή του.

Etta James - Laying Beside You

Laying Beside You, γραμμένο από την Eugene Record, το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Deep in the Night της Αμερικανίδας τραγου...