17 Νοε 2013

Remember Shakti John McLaughlin - Zakir Hussain - Shankar Mahadevan - U.Shrinivas- V.Selvaganesh

26 Νοεμβρίου 2013 20:30 Κεντρική Σκηνή

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο Τζων Μακλάφλιν ήταν ήδη σημαίνουσα μορφή της ηλεκτρικής τζαζ-ροκ σκηνής, με προσωπικούς δίσκους, ηχογραφήσεις με τον Miles Davis αλλά και με τη δική του, Mahavishnu Orchestra.Προχωρώντας το συμφωνικό πειραματισμό σε μικρότερο σύνολο και με ακουστικά όργανα, ίδρυσε το σχήμα Shakti με τον βιολονίστα L. Shankar και τους κρουστούς Raghavan και Ghatam. Στα τάμπλας ήταν, όπως και σήμερα, ο Ζακίρ Χουσσεΐν.

Ο ήχος τους προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση! Πέρα από τη συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης, το αποτέλεσμα καθοριζόταν από την αβίαστη συμπόρευση των δύο μεγάλων ινδικών παραδόσεων, Βορρά και Νότου (Hindustani– Carnatic). Μετά από δεκάδες εμφανίσεις σίγησαν για 20 χρόνια. Η πρώτη επανασύσταση ήταν θριαμβευτική!Το νέο κουιντέτο στελεχώθηκε με διασημότητες όπως οι Chaurasia,Vikku, Sharma, και ο τραγουδιστής Mahadevan, μόνιμο μέλος έκτοτε.

Η συνέχεια εδώ

Etta James - Laying Beside You

Laying Beside You, γραμμένο από την Eugene Record, το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Deep in the Night της Αμερικανίδας τραγου...