16 Νοε 2013

Ευγενία & Νέστωρ: Jazz Dialogue

Η Ευγενία Καρλαύτη και ο Νέστωρ Δημόπουλος είναι πια μία από τις πιο σταθερές αξίες στην αθηναϊκή τζαζ σκηνή. Στα δώδεκα χρόνια της συνεργασίας τους έχουν περιπλανηθεί σε όλες τις διακλαδώσεις του τζαζ ιδιώματος. Κάτω από το όνομα Music soup ηγούνται ενός εκρηκτικού organ trio, συνεχίζοντας όμως να αποτελούν ένα από τα πιο δεμένα ακουστικά τζαζ ντουέτα εν δράσει σήμερα, με ένα ανεξάντλητο εύρος ρεπερτορίου που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα jazz standards με τις καλύτερες στιγμές της ποπ τραγουδοποΐας, από τον Nat King Cole μέχρι τους Beatles κι από τον Stevie Wonder μέχρι τον Chick Corea και τον Wes Montgomery - χωρίς να λείπουν φυσικά οι δικές τους συνθέσεις. Αισθαντική πιανίστα και ψυχωμένη τραγουδίστρια, η Ευγενία Καρλαύτη είναι το yin στο yang του δαιμόνιου κιθαρίστα Νέστορα Δημόπουλου, δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο που συναρπάζει όσους έχουν την χαρά να τους ακούσουν.

Η Ευγενία Καρλαύτη και ο Νέστωρ Δημόπουλος είναι επίσης φίλοι μας. Αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη την χαρά μας να φιλοξενούμε - κάθε Τετάρτη - στο Petite Fleur στο Χαλάνδρι τον τζαζ διάλογό τους, o οποίος κάθε φορά έχει ως αφετηρία ένα θεματικό αφιέρωμα.

Στο δεύτερο μέρος, το ντουέτο γίνεται τρίο, με την συμμετοχή της τραγουδίστριας Ντιάνας Παυλίδη, μιας από τις πιο στενές μας συνεργάτιδες - κι από τις καλύτερες τζαζ φωνές στην Αθήνα σήμερα.

Marva Wright - You Don't Miss Your Water

You Don't Miss Your Water, το τρίτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Heartbreaking Woman της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Marva Wri...