28 Ιουλ 2013

Απεβίωσε ο θρύλος της rock J.J. CaleΑκόμα ένας μεγάλος θρύλος της blues - rock  μας άφησε. Σε ηλικία 75 ετών απεβίωσε  από καρδιακή προσβολή την Παρασκευή ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός J.J. Cale.

Ο θρύλος της blues - rock γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1938 στην Οκλαχόμα. Ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας σε στούντιο ηχογράφησης το 1964, ενώ δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το επιτυχημένο άλμπουμ «A Trip Down The Sunset Strip» το οποίο του έδωσε ώθηση για την δημιουργία του «After Midnight» και του «Cocaine», τραγούδια που αργότερα ο Eric Clapton τα έκανε επιτυχίες και ευρύτερα γνωστά.

Ο J.J. Cale κατάφερε να συνδυάσει πολλούς ρυθμούς και στυλ και να ηχογραφήσει κομμάτια όπως τα «River Runs Deep», «Crying Eyes», «Crazy Mama»και «Call Me The Breere» δημιουργώντας το δικό του, προσωπικό, χαλαρό ύφος στη μουσική σκηνή.

Είχε πειραματιστεί με διαφορετικούς συνδυασμούς, με νέους ήχους και ήταν πάντα ανοιχτός σε νέες ιδέες και προτάσεις.

Εκτός του Eric Clapton συνεργάστηκε και με άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως οι Carlos Santana, Mark Knopfler, Tom Petty, Bryan Ferry, Neil Young, Johnny Cash κ.ά..

Willie Nelson - My Own Peculiar Way

My Own Peculiar Way, γραμμένο από τον Willie Nelson,το πρώτο τραγούδι του ομότιτλου άλμπουμ του Αμερικάνου τραγουδιστή - τραγουδοπο...