24 Ιουν 2013

HAPPY DOG PROJECT: LIVE

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013
από τις 9:30 μ.μ. μέχρι τις 12:30 π.μ.


Το metamatic:taf έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τους Happy Dog Project ζωντανά την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 21.30.

Με πρωταγωνιστές τα vintage όργανα και με τη φωνή της Νάσιας Γκόφα σε τρία τραγούδια, οι Happy Dog Project παρουσιάζουν ένα χαρμάνι από funky instrumentals και διασκευές σε σκοτεινά λαϊκά κομμάτια των 60s και 70s από τους τρεις τελευταίους τους δίσκους.

Οι Ηappy Dog Project δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2000. Ξεκίνησαν επηρεασμένοι από μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι John Scofield, Beastie Boys, Medeski Martin & Wood, Bill Laswell, James Brown, Έλληνες σολίστες της παραδοσιακής μουσικής (Πετρολουκάς Χαλκιάς), καλλιτέχνες του μεσογειακού/ανατολίτικου ήχου (Omar Faruk Tekbilek, Mercan Dede). Με τον καιρό και ύστερα από δεκάδες live, το συγκρότημα δημιούργησε το δικό του χαρμάνι ήχου που μπλέκει το funky/hip hop groove με τους jazz αυτοσχεδιασμούς, ηχοχρώματα από την ελληνική παράδοση και dub ατμόσφαιρες. Ανάμεσα στα ορχηστρικά funky/jazz οι Ηappy Dog Project διασκευάζουν κλασικά λαϊκά της δεκαετίας του '60, '70 και '80 (Μανώλης Αγγελόπουλος, Ρίτα Σακελλαρίου, Κατερίνα Στανίση, Στέλιος Καζαντζίδης) αλλά και κάποια κλασικά της jazz. 

Το 2004 οι Ηappy Dog Project κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Dog Days Are Over» στην εταιρεία ANKH και παραγωγό τον Μανόλη Αγγελάκη. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν παίξει σε πολλά clubs και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο φημισμένο Akbank Jazz Festival της Κωνσταντινούπολης που έγινε στο Babylon Club, στο λονδρέζικο Hyde Park και αλλού. Το «Doggy Style» είναι η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος (ANKH) με παραγωγούς τους Μανόλη Αγγελάκη και Στάθη Ιωάννου, αμφότεροι μέλη των Ιllegal Operation. Η τρίτη τους δουλειά "Dog to the bone" με original υλικό και διασκευές παλιών λαϊκών τραγουδιών, κυκλοφόρησε τον Ιουνίου του 2012 από την αμερικανική εταιρεία Ropeadope (www.ropeadope.com) σε Mp3 και από την ANKH σε CD.

Νάσια Γκόφα - φωνή
Γιάννης Δημητριάδης - πλήκτρα
Δημήτρης Καραχοντζίτης - κιθάρα
Διονύσσης Κασκούρας - μπάσο
Βαγγέλης Κασβίκης - τύμπανα


Περισσότερα για τους Happy Dog Project: www.myspace.com/happydogproject

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

For English: 
http://theartfoundation.metamatic.gr/EN/Event/1697/Happy_Dog_Project:_Live/

Etta James - Laying Beside You

Laying Beside You, γραμμένο από την Eugene Record, το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο Deep in the Night της Αμερικανίδας τραγου...